Hoe geraak je er?
Sluiten
Contact

VZW Quartier Dansaert ASBL
Rue Antoine Dansaertstraat 182
1000 Brussel
België

info@downtowndansaert.be
www.downtowndansaert.be

Inschrijven voor de newsletter
Volg ons
Facebook
Instagram
Connect
Facebook
Instagram
Menu
Op Stap met Didier
21/03/2018
Discover----
Op Stap met Didier

Naam: Didier Vervaeren
Beroep: Creative director & curator, stylist, hoofd van de Masterafdeling Accessoires aan La Cambre, en fashion icon.
Woont in:

1. Vetu
1. Vetu

Didier is goed op de hoogte van luxe en designer prêt-à-porter mode voor mannen. Hij winkelt graag bij Vetu, een boetiek met een zeer specifieke selectie kleding en accessoires, voornamelijk van Belgische ontwerpers. Beroemde ontwerpers hangen schouder aan schouder met enkele nieuwe merken, allemaal aan even toegankelijke prijzen. Precies zoals Didier ze combineert in zijn eigen garderobe.


Vetu, Léon Lepagestraat 12

2. Komono
2. Komono

Je komt Didier zelden tegen zonder zijn kenmerkende donkere zonnebril. Hoe groter, hoe beter. Het Belgische merk Komono, kindje  van ontwerpers Anton Janssens en Raf Maes, vestigde zich recent met een flagship store in de Dansaertstraat, waar ze hun karakteristieke lijn van (zonne-)brillen en horloges verkopen Op nummer 80. Hopelijk voor Didier komt de zomer snel terug!


Komono, Antoine Dansaertstraat 80

3. Or Coffee
3. Or Coffee

Voor een man die vaak van kop tot teen in het zwart gekleed gaat, is het vreemd om te zien dat hij zijn koffie met melk bestelt. Hoewel hij zijn koffie vaak on the go neemt, ontspant Didier graag in de chille sfeer van Or Coffee in Rue Orts, terwijl hij door zijn Instagram-feed scrolt en de laatste mode-updates checkt.


Or Coffee, Auguste Ortsstraat 9

4. Cosmeticary
4. Cosmeticary

Didier zegt graag dat hij zo wakker wordt. Flawless. Hij is echter niet bang om te experimenteren met extravagante looks. Kwaliteitsvolle schoonheidsproducten en verzorgingsproducten spelen een belangrijke rol in het creëren van een succesvolle look. Cosmeticary is waar Didier naar toe gaat voor hun "wonderproducten" om zijn huid te reinigen, behandelen en hydrateren.


Cosmeticary, Auguste Ortsstraat 11A

5. Beursschouwburg
5. Beursschouwburg

"The Future is Feminist". Didier staat steevast achter de culturele en sociale agenda van de Beurschouwburg. Theatrale producties, performances, concerten, tentoonstellingen, debatten, lezingen, feesten en drankjes, dat alles trekt Didier naar dit trendy kunstencentrum. Het beste aan de Beursschouwburg is dat ze een platform bieden aan jonge en innovatieve artiesten die de cultuur van morgen zullen bepalen.


Beursschouwburg, Auguste Ortsstraat 20-28

7. Hunting & Collecting
7. Hunting & Collecting

Hunting and Collecting Select Store is een dynamische boetiek voor hedendaagse mode. Aangezien Didier mode gebruikt als een manier om zijn persoonlijkheid uit te drukken, geeft deze winkel hem de mogelijkheid om vrijuit te gaan met experimentele modemerken en binnenhuisobjecten. Ze organiseren bovendien vaak feestelijke collectie-launches en expo's van hedendaagse kunst, waardoor het een plek is waar Didier zich erg thuis voelt.


Hunting & Collecting, Kartuizerstraat 17

8. Gabriele Vintage
8. Gabriele Vintage

De taak van een fashion icon is het combineren van het oude en het nieuwe, het creëren van nieuwe trends en het terugbrengen van oude... op een nieuwe manier. Bij Gabriele Vintage haalt Didier herinneringen op bij vintage kleding en accessoires van beroemde ontwerpers, zorgvuldig hersteld en terug tot leven gebracht.


Gabriele Vintage, Kartuizerstraat 27

9. Think Twice
9. Think Twice

Maar het hoeft niet altijd mode van de hoogste klasse te zijn. Vintage kleding is erg verscheiden bij Think Twice. De sterkte van deze winkel? Ze vernieuwen hun stock elke maand, met alles aan € 1 per stuk aan het einde van de maand. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, hoef je hier geen twee keer na te denken!


Think Twice, Oude Graanmarktstraat 57

10. Filippa K
10. Filippa K

Alle goede dingen komen uit Zweden. Filippa K is een modern merk dat met een scherpe en sobere uitstraling reageert op het chaotische leven van de meeste mannen en vrouwen vandaag, Didier niet uitgezonderd! Hier kan je kwalitatieve, bewuste en bijzondere basics vinden met creatieve details om ze net dat beetje meer te laten opvallen.


Filippa K, Antoine Dansaertstraat 42

11. Desmecht
11. Desmecht

Traditioneel vakmanschap is geen scheldwoord voor Didier. Herborist Desmecht probeert al sinds 1840 mensen dichter bij de natuur te brengen. In onze huidige samenleving vergeten we vaak de krachten van de natuur. Hier vindt u kant-en-klare oplossingen voor kruidenthee en specerijen, essentiële oliën, cosmetica en meer.


Desmecht, Sint-Katelijneplein 10

12. CyCLO atelier
12. CyCLO atelier

Viva la mobilité! Terwijl concepten als duurzaamheid hun weg vinden naar de modewereld, doen fietsen en hun veelzijdige ontwerp dat al lang. Brussel heeft nog een lange weg te gaan qua fietsvriendelijkheid, maar dat houdt Didier niet tegen met zijn metalen paard door de stad te rijden. Reparaties en upgrades worden verzorgd door de handige bricoleurs bij Cyclo, een fietsenwinkel en atelier in de Vlaamse Steenweg.


CyCLO atelier, Vlaamse Steenweg 85

13. Kumiko
13. Kumiko

Last but not least neemt Didier ons mee naar Dansaerts nieuwste hotspot Kumiko. Na een rebranding en een nieuw concept van Aziatische fusionkeuken, bruist de bar weer van jongeren en modemensen die er een snelle lunch meepikken, nippen aan een cocktail op het terras of wild feesten op één van de vrijdagavondparty's.


Kumiko, Aalststraat 7

Foto's door Lies Engelen Photography.

Met de vriendelijke steun
van onze partners:
KBC BXL - La Ville - De Stad